CTS Beskrivelse

Vores CTS anlæg er bygget op omkring Wago Kontroller(PLC), som kommunikere med serveren.

Kontroller / PLC:

Vi har valgt at bruge Wago kontroller, fordi den er meget fleksibel og derfor kan løse forskellige typer opgaver. Den kan kommunikere via bus med andre komponenter (f.eks. Danfoss ECL) samt Wago’s egne ind- og ud-gangsmoduler. Den er frit programmerbar og kan derfor klare en del opgaver, som andre mere specifikt udviklede kontrollere ikke kan. Wago kontrolleren kan udvides med forskellige busmoduler, de mest brugte er BACNET, Modbus tcp, Modbus RTU, KNX, Ethernet/IP, Profibus, Dali.

Systemet er, så vidt det har været muligt, udviklet i open source, hvilket betyder, at der ikke er software licenser og vedligeholdelsesgebyrer. Kommunikationen mellem Wago kontroller og server foregår i JSON format, hvilket sikrer en simpel kommunikationsform, hvor det er muligt kun at sende værdier mellem server og kontroller når værdierne ændres, så datamængden minimeres.

Grafiskbrugerflade:

Vi anvender Linux server med apache webserver til den grafiske brugerflade. Samme server håndterer VPN forbindelserne (openVPN) til de decentralt placerede anlæg.

Mellem webbrowseren og serveren anvendes websocket som kommunikations form, dette sikrer hurtig opdatering af værdier samt minimalt dataforbrug.

Selve visualiseringen er udført i SVG (XML) format, som er understøttet af langt de fleste nyere browsere, inklusiv mobile enheder som smartphones og tablets. SVG er vektor baseret, det vil sige at selv ved kraftig forstørrelse af visuelle komponenter, bliver de ikke pixeleret at se på.

System oversigt:

Overblik kommunikation